Istrië

Istrië
De camping ligt op het schiereiland Istrië, dat in de warme Adriatische Zee steekt. In Istrië kunt u heerlijk genieten van de zee en het strand, maar u vindt hier ook bijzondere plaatsen met een rijke historie. Zo hebben de Romeinen grote sporen nagelaten en vindt u in plaatsen als Poreč en Umag de mooiste monumenten.

Bijzondere plaatsen in Istrië
Bekende bijzondere plaatsen aan de kust van Istrië zijn onder meer Poreč , Rovinj, Medulin en Pula. Vanaf de camping kunt u deze steden goed bereiken. Strijk neer op een terrasje, bekijk de kleine winkeltjes of bezoek één van de vele stranden. Iedereen geniet op zijn of haar eigen manier van Istrië. Behalve camping Lanterna zijn er op Istrië ook nog andere mooie campings te vinden, zoals camping Bijela Uvala en Park Umag.

Dino Park in Istrië
Istrië biedt ook volop vertier voor kinderen. Zo kunt u een uitstapje maken naar Dino Park in Funtana. Dit pretpark heeft dinosaurussen als thema. In het park zijn zeventien soorten dinosaurussen te zien op ware grootte. Verder zijn er verrassende goochelshows en adembenemende circusvoorstellingen.

De stad Pazin
In het hart van Istrië ligt de stad Pazin. Het is echt een aanrader om deze stad te bezoeken. Pazin heeft een citadel boven de 120 meter diepe Fojbakloof. Hier verdwijnt de rivier de Fojba op mysterieuze wijze in een holte in een rots.

Comments are closed.