Porec

Poreč : gezellige badplaats
Camping Lanterna ligt op dertien kilometer afstand van de stad Poreč . Poreč is een gezellige badplaats met smalle steegjes, restaurants, winkeltjes en veel monumentale gebouwen.

Winkelen en heerlijk eten in Poreč
Poreč heeft de vakantieganger veel te bieden. Zo kunt u hier goed winkelen, flaneren langs de boulevard, heerlijk eten of een van de gezellige terrasjes opzoeken. Voor de kust van Poreč ligt het eilandje Sveti Nikola, waar u met een rondvaartboot heen kunt varen.

Monumentale bouwwerken
Poreč is bijna tweeduizend jaar oud. Wanneer u een wandeling maakt door Poreč komt u nog veel bouwwerken uit de Romeinse en Venetiaanse tijd tegen. Deze zijn verrassend goed bewaard gebleven. Bezichtig bijvoorbeeld eens de Euphrasiusbasiliek, het bekendste gebouw van Poreč . Een andere tip is om het regionale museum te bezoeken. In dit museum komt u heel veel te weten over de geschiedenis van Poreč .

Een geweldige attractie in Poreč
Een geweldige attractie voor het hele gezin is het aquarium Funtana. Hier zijn vissen, schaaldieren te zien die in Adriatische Zee leven. In de zomermaanden is er voor jonge kinderen ook genoeg vermaak. Zo is er een kermis, een speeltuin en zijn er trampolines.

Comments are closed.