Umag

Umag
Camping Lanterna
ligt in Istrië, tussen het historische Poreč en de pittoreske plaats Umag. Dit stadje ligt op twaalf kilometer van de camping. Umag is een interessant stadje met een mooie haven, nauwe straatjes, restaurantjes, terrasjes en cafés. Umag heeft ook een lange kuststrook, met prachtige stranden en een breed scala aan watersporten.

Het goede leven in Umag
In Umag kunt u genieten van een heerlijke maaltijd in één van de sfeervolle visrestaurants, een souvenir kopen in een knusse boetiek of neerstrijken op één van de gezellige terrasjes. Voor wie graag een gokje waagt, is er een casino.

Monumentale gebouwen
Umag kent een rijke geschiedenis en is ontstaan in de Romeinse tijd. U treft hier veel oude gebouwen en monumenten, zoals de Maria-Hemelvaartkerk uit 1757. In het Stadmuseum van Umag komt u meer te weten over het rijke verleden van Istrië.

Een bezoekje aan Novigrad
Umag ligt dichtbij Novigrad. Dit is een andere bekende toeristische plaats in Istrië. In deze stad vindt u veel oude gebouwen, restaurants en terrasjes waar het goed toeven is. Daarnaast is het interessant om eens een bezoekje te brengen aan de Sint-Pelgiuskerk, die al bijna achthonderd jaar overeind staat.

Comments are closed.